Kõmsi mudilased toovad lavale juba seitsmenda muusikali

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääneranna valla Kõmsi algkooli ja lasteaia lapsed esitavad ülejärgmisel nädalal kohalikus rahvamajas publikule muusikalise lavastuse "Saladus ja aarded".
Lääneranna valla Kõmsi algkooli ja lasteaia lapsed esitavad ülejärgmisel nädalal kohalikus rahvamajas publikule muusikalise lavastuse "Saladus ja aarded". Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Lääneranna valla Kõmsi algkooli ja lasteaia lapsed esitavad ülejärgmisel nädalal kohalikus rahvamajas publikule muusikalise lavastuse "Saladus ja aarded".

Lavastust mängitakse vaid kord ja see jõuab vaatajate ette neljapäeva, 29. märtsi keskpäeval.

Loo läbiv teema on juhtumised lapsepõlves, kui ei ole kunagi igav, kui sinu õu on ka su sõbra õu ja sõbrad täidavad päeva hommikust õhtuni. Inspiratsiooni saadi Bullerby lastest ja muusika, mis lapsemeelsusega hästi sobib, on kirjutanud Riine Pajusaar.

Kõmsi algkool alustas muusikalide lavastamist 2006. aastal, mil Vaike Ihermann seadis Wolfgang Amadeus Mozarti 250. sünniaastapäeva puhul kokku tüki Mozarti lapsepõlvest.

2008. aastal mängisid õpilased "Helisevat muusikat", kus kapten Trapi peres oli 18 last – just nii palju oli kümme aastat tagasi koolis lapsi. Von Trapi osa laulis suurepäraselt Lembit Tammsalu.

2010 oli kooli 25. tegutsemisaasta ja lavale jõudis "Mary Poppins", kus laste kõrval olid laval kõik õpetajad ja koolitöötajad. Unustamatu rolli tegi Berdina Andreas Rahuvarm.

2012. aastal etendus "Seitse lumivalgekest ja seitse pöialpoissi". Vahvad tantsud seadis selle tarvis Varje Ojala-Toos.

2014. aastal mängiti Kaari Sillamaa muusikaga "Saabastega kassi" ja 2016. aastal Mari Vihmandi muusikali "Nukitsamees". "Orkester" oli Anu Kurm ja esimest korda kaasati vahvasse ettevõtmisesse lasteaialapsedki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles