Noored purjetajad kogusid Hispaanias suveks särtsu

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodulinna noored merekarud seilasid seitse päeva Vahemere vetel.
Kodulinna noored merekarud seilasid seitse päeva Vahemere vetel. Foto: Raiko Lehtsalu

Pärnu jahtklubi purjespordikool korraldas Hispaanias Salou linnas nädalase treeningulaagri kaheksale sportlasele. Zoom8 klassi paatidel seilasid Vahemere vetel Romi Safin ja Lisbeth Taggu ning Optimistidel purjetasid eelmise aasta Eesti meister Angeliina Maria Isabel Õunap, Andrias Sepp, Pert Salundi, Karel Ratnik, Kardo Remi Kaar ja Dagne Aasmaa. Noori roolimehi juhendasid lõunalaagris purjespordikooli treener Elise Umb, jahtklubi tegevjuht Raiko Lehtsalu ja kolm lapsevanemat.

"Laagripäevad olid sisutihedad: peale purjetamise loopisime rannas lendavaid taldrikuid, sõitsime palju rulaga ja tutvusime Tarragona ning Barcelona vaatamisväärsustega," rääkis treener Umb. "Kohaliku jahtklubi rahvas võttis meid väga hästi vastu. Nädala jooksul pakkus ilmataat merel noort tormi ja tuulevaikust, saime purjetada siledal veel ja suurtel lainetel. Kui laagri esimesel päeval sadas maha lumi, siis edasi läks ilm järk-järgult suvisemaks. Viimasel päeval näitas kraadiklaas õues juba 23 pügalat."

Noorpurjetajate suvine võistlushooaeg algab 25. märtsil Hispaanias Palamosel Zoom8 klassi Euroopa meistrivõistlustega. Eestist läheb Vana Maailma meistrikulda jahtima tosin sportlast, neist Pärnu jahtklubi esindavad mullu EMi kulla võitnud Hendrik Holtsmann, Safin ja Taggu. Kodulinna noori juhendab tiitlivõistlusel Argo Kruusmägi.

Laser Radiali klassis purjetav Keith Luur stardib 31. märtsil Itaalias Arconas Euroopa karikasarja esimesel etapil ja nädal hiljem seilab Ungaris Balatoni järvel Euroopa meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles