Galerii: Jõulumäel maetakse järgmiseks talveks rekordkogus lund

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse talve ilmad on olnud ideaalsed kunstlume tootmiseks, seega Jõulumäe tervisespordikeskuse lumekahurid on jõudnud järgmiseks hooajaks valmistada nii palju lund, et järgmiseks suusahooajaks saab sellest vaevata esimese raja valmis teha.

Tervisespordikeskuse juhi Eido Tasalaini jutu järgi pannakse tulevaks hooajaks tallele rekordkogus kunstlund.

Eile hakati saepuruga katma kümmekonna meetri kõrgust lumekuhja, millest peaks jätkuma 2,5kilomeetrise raja katmiseks.

"See on kolme kahuri nädala töö," märkis Tasalain. "Nii suurt hunnikut pole meil varem olnud. Traktoriga oli esimest korda natuke kõhe selle otsa sõitagi."

Jõulumäel hakati eile saepuruga katma kümnekonna meetri kõrgust hiiglaslikku lumekuhilat, millest peaks jätkuma 2,5 kilomeetrise raja katmiseks.
Jõulumäel hakati eile saepuruga katma kümnekonna meetri kõrgust hiiglaslikku lumekuhilat, millest peaks jätkuma 2,5 kilomeetrise raja katmiseks. Foto: Alo Lõoke/Eesti tervisespordirajad

Tervisespordikeskuse juht tõdes, et talv on olnud kunstlume valmistamiseks igati soodne. "Ideaalne lumetegemise temperatuur on kaheksa miinuskraadi. Nüüd tuli sula peale ja lumi võtab sisse niiskuse, mida on vaja selle paremaks säilimiseks," seletas ta. "Pärast sula läks ilm külmaks, mis tekitab lumele kooriku. Kui see saepuruga katta, peaks olema kunstlume säilimiseks igati head tingimused."

Hiljutise soojalaine ja vihmaga pidi tervisekeskus kinni panema naturaallumega kümne kilomeetri pikkuse suusaraja. "Teisipäevane vihm tegi viimase hävitustöö," nentis Tasalain.

Praegu saab Jõulumäel nautida suusarõõme 3,3kilomeetrisel rajal, mis Tasalaini kinnitusel jääb avatuks vähemalt aprilli alguseni.

Sel nädalavahetusel on Jõulumäel kohal Eesti suusatipud, kes võistlevad Eesti meistritiitlitele sprinditeatesõitudes. Järgmisel nädalavahetusel selguvad samas kohas Pärnumaa parimad suusatajad. Kuu lõpus on plaanis pidada lõbus minituur, kus võisteldakse suusakrossis, klassikasprindis ja jälitussõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles