Vabakooli õpetajad kogunesid õuesõppekoolitusele

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õuesõppe koolitus.
Õuesõppe koolitus. Foto: Pärnu vabakool

Pärnu vabakooli õpetajad kogunesid kolmel päeval, et Taani koolitajate Lars Hanseni ja Helen Holmi juhendamisel õuesõppevõimaluste ja -meetoditega tutvuda.

"Koolitus on kolmeosaline ja kestab aastani 2019, kuid juba esimene kohtumine innustas õpetajaid uusi teadmisi oma töös kohe kasutama," rääkis vabakooli direktor Ilona Must.

"Nii ongi viimastel päevadel märgata, kuidas õpetajad hoogsamalt klasse välja õppima viivad. Sellega soovitakse lastele pakkuda klassiruumi oludega võrreldes avaramat, tervislikumat ja tegusamat õppekeskkonda, mille suurim pluss on otsene praktiline seos argieluga," selgitas Must.

Islandi sõpruskoolis, mida Nordplus Juunior projekti raames kümne noorega just külastati, kuulus õuesõpe tema sõnutsi lausa tunniplaani.

"Igal klassil oli tunniplaanis kindlal ajal õuesõppeaeg ja karmis kliimas polnud kehv ilm mingi ettekääne, miks õue mitte minna. Õpetajadki olid ilma vastu hästi varustatud: õpetajate toas rippus ligikaudu kümme sooja kombinesooni, mis olid varutud õuesõppeks," jagas Must oma kogemusi.

"Vabakool on õuesõppelainel olnud oma talvelaagrite ja loodusõppeprogrammidega pikka aega juba varemgi, kuid teadlikumaks-süsteemsemaks õuesõppeks on hea uurida praktikute kogemusi, eriti Taanist, kus õuesõppekogemus pikk ja sisukas on," selgitas ta.

Põhjamaad oskavad Musta sõnutsi õuesõpet väärtustada ja häid spetsialiste selles valdkonnas tunnustada. "Tõsi on see, et koolitus oli rohkem kui lõbus ja Pärnu vabakooli õpetajatele võib välja anda külmakartmatu meeskonna tiitli, sest ammu planeeritud õuesõppekoolitus sattus selle talve kõige külmemale nädalale," ütles Must.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles