Keskkonnaamet kutsub juubeli puhul Soomaa rahvusparki jäädvustama

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaa üleujutatud luhad jaanuaris.
Soomaa üleujutatud luhad jaanuaris. Foto: Mailiis Ollino

Keskkonnaamet kutsub üles jäädvustama 25aastaseks saavat Soomaa rahvusparki.

8. detsembril 2018 täitub veerandsada aastat Karula, Soomaa ja Vilsandi rahvusparkide loomisest, sel puhul kutsub keskkonnaamet üles jäädvustama kogu aasta vältel rahvusparkide loodust ja inimest selle keskel.

"Soovime juhtida tähelepanu rahvusparkide loodusmaastike ja kultuuripärandi erilisusele, sealhulgas inimese rollile rahvusparkide maastike kujundamisel ning elava kultuuripärandi säilitamisel," selgitas Krista Kingumets, Soomaal tegutsev keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist.

"Seetõttu kutsumegi kõiki rahvusparkide külastajaid, loodushuvilisi ja kohalikke elanikke lastest eakateni tegema vahvaid pilte rahvusparkides toimuvast," ütles Kingumets.

Raba- ja jõerohke Soomaa eripära on pea iga-aastased üleujutused, mil liigutakse haabjatega. Soomaal elavatest liikidest on tähelepanuväärsemad meie suurkiskjad: hunt, pruunkaru ja ilves.

Fotode postitamisel Facebooki või Instagrami kontole palub keskkonnaamet lisada teemaviite abil pildi juurde foto tegemise asukoha: #Karula, #Soomaa või #Vilsandi. Jäädvustusele on soovitav luua allkiri, mis iseloomustab pildil toimuvat või ülesvõtte asupaika. Kõik 16. märtsist 19. novembrini postitatud fotod osalevad meeneloosides, mis tehakse mai, augusti ja novembri lõpus.

Peaauhind võitjale ja tema viiele kaaslasele on matk keskkonnaameti retkejuhiga neile huvipakkuvas rahvuspargis. See loositakse välja kõigi pildistajate vahel, kes märgivad foto allkirja peale rahvuspargi teemaviite #Keskkonnaamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles