Ajakirjanikud otse-eetris: metsaraies kahtlejad väärivad tunnustust

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kännuväljade nägemine oma tavalise seene- või marjametsa asemel on emotsionaalselt raske. See võib olla üks põhjustest, miks eestlastel on isegi ratsionaalsete argumentide korral keeruline nõustuda metsa langetamisega.
Kännuväljade nägemine oma tavalise seene- või marjametsa asemel on emotsionaalselt raske. See võib olla üks põhjustest, miks eestlastel on isegi ratsionaalsete argumentide korral keeruline nõustuda metsa langetamisega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Inimeste julgust metsaraie küsimärgi alla seada tuleb tunnustada, nii arvasid ajakirjanikud Regina Atka-Jaakson, Joosep Laik ja Siiri Erala reede ennelõunal Tre Raadio otse-eetrisse läinud saates "Aktuaalne Pärnumaal".

"Seda emotsiooni hetkel, kui avastad, et sinu mets, kus sinililli korjasid või kus oli sinu seenekoht, on lagedaks tehtud, on raske seedida," sõnastas Erala põhjuse, miks Eesti inimestel on keeruline kännuväljadega leppida.

Atka-Jaakson kiitis aga Eestit kui kodanikuühiskonda, kus inimestel on tekkinud julgus oma vastuseisu ja kahtlusi avaldada. "Kui on kahtlus, siis tuleb uurida, selle asemel et lasta vastutustundeta tegutseda," arvas ta.

Joosep Laik, kes on kirjutanud mitu artiklit Soomaal toimuva metsaraie kohta, avaldas saates uudise, et samal teemal on pöördumise esitanud turismiettevõtjadki. "Kui me promome ennast loodusturismi riigina ja investeerime sellesse päris palju raha, tuleb tähelepanu pöörata sellele, kuidas me loodust hoiame," vahendas Laik ettevõtjate mõtet.

Samuti proovisid ajakirjanikud ära arvata eesti keele uudissõnade tähendusi ja vaatasid üle nädala loetumate veebiuudiste edetabeli.

Pärnu Postimehe ja Tre Raadio ühissaade "Aktuaalne Pärnumaal" on eetris igal reedel kell 11.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles