Silla alt maailmameistriks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõpuks ometi taas üks spordiala, kus Pärnu atleedid püsivad stabiilselt pjedestaalil ja kuuluvad maailma tippu! Möödunud nädalal kogunes pea poolteist tuhat külma vee entusiasti Tallinna Admiraliteedi basseinidesse reisilaevade kõrvale, et selgitada välja maailma parimad jääkülmas vees liikujad. Eri vanuseklassides võisteldi kümnel individuaalalal ja kahel teatevõistlusel. 

Nikolai Pribõlski tegi kaasa neis kõigis. “Hull mees,” naeris Pärnu talisuplejate seltsi president Tõnu Kütt. “Ta ei läinudki medaleid noolima, vaid ennast ületama.”

Suur hulk Pärnumaa taliujujaid, kes Tallinnas maailmameistriks krooniti, on armastatud spordialaga alustanud sõna otseses mõttes silla alt. Täpsemalt Pärnu Papiniidu silla alt, kus külmakartmatud iga päev kogunevad.

Pärnu talisuplejate seltsi presidendi Tõnu Kütt meenutab võistlustelt vahvat seika. Kuna MMil olid platsis arvukad reporterid, kes külmas vees ujujaid intervjueerisid, võeti kommentaare temaltki. 

“Lobisesin seal nendega ega pannud tähelegi, et minu võistlus kohe-kohe algab. Kõik olid juba vees ja mina muudkui jutustasin. Äkki avastasin ja hüppasin ruttu-ruttu sisse. Ju sealt see viis karistussekundit mulle tuligi,” seletas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles