Pärnumaalt jahib parima toiduaine tiitlit kuus sööki ja jooki

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Parim Toiduaine.
Eesti Parim Toiduaine. Foto: Internet

Eesti tänavuse parima toiduaine tiitli nimel võistleb Lääne-Eesti piirkondlike väikeettevõtete konkursil neli Pärnumaa tootjat kokku kuue söögi ja joogiga.

Pärnu ettevõte Mamm&Frukt OÜ püüab Lääne-Eesti piirkonna võitu Family Reserve`i kuiva roosa veiniga, mis tehtud maasikatest ja ebaküdooniatest.

Tori-Jõesuu siidri- ja veinitalu esitas konkursile pihla-õunasiidri.

Vorstiwabrik OÜ on väljas sibulamoosiga veisemaksapasteedi ja naturaalse kallerdisega sealihasüldiga.

Konkursil on tagasi mullune Lääne-Eesti piirkonna võitja, kalakasvatajate ühistu Ecofarm, kes on võistlustulle saatnud kaks toodet: sibulaga räimerullid ja Farmare karulauguvõiga forellifilee.

Võistlusel osaleb 21 toodet, mida valmistavad Pärnu-, Järva-, Lääne-, Saare- ja Hiiumaa toidutootjad.

Toiduliidu juht Sirje Potisepp avaldas heameelt, et konkursil osalevate väikeettevõtete hulk on niivõrd esinduslik: neljale piirkondlikule autasule kandideerib ühtekokku 68 toodet.

"Üha rohkem väikefarmidest, perefirmadest või mikroettevõtjatest väiketootjaid leiab tee meie konkursile, sest tiitel pakub neile reaalseid väljavaateid. Mul on väga hea meel, et oleme suutnud leida konkursilt nii palju põnevaid nišitooteid, mille müügile saame tuult tiibadesse anda," ütles Potisepp.

Eesti parima toiduaine konkursi hindamiskomisjon asub Lääne-Eesti väikeettevõtete tooteid maitsma homme ja tiitlivõitja kuulutatakse välja 25. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles