Amet tegi skandaali sattunud lihatööstusele ettekirjutused

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjamõisa OÜ juhataja Enn Kuslap (pildil) usub, et vigu on teinud töötaja ja probleem ei peitu tingimata ehituses, mille osas veterinaar- ja toiduamet ettekirjutuse tegi.
Karjamõisa OÜ juhataja Enn Kuslap (pildil) usub, et vigu on teinud töötaja ja probleem ei peitu tingimata ehituses, mille osas veterinaar- ja toiduamet ettekirjutuse tegi. Foto: Ants Liigus

Veterinaar- ja toiduamet kontrollis Karjamõisa lihatööstust ja tegi loomade eelbaasi kohta kaks ettekirjutust. Muus suhtes jäid ametnikud tapamaja töötajate ja tingimustega rahule.

Jaanuaris sattus skandaali Suigu külas tegutsev Karjamõisa lihatööstus, mille kunagise töötaja hinnangul oli loomade eelbaas valesti ehitatud ja põhjustas lihaveistele piina. Töötaja väitel taganesid hirmunud loomad enne boksi jõudmist ühte nurka kokku.

Nõnda hakkasid nad surmahirmus rabelema, takerdusid, jooksid üksteist pikali, trampisid teineteise peal ja üritasid vaata et mööda seinu joosta. Tõestuseks olid tal ette näidata fotod.

Olgu öeldud, et kõnealuse tööstuse juht Enn Kuslap peab neid väiteid ekstöötaja kättemaksuks ja laimuks. “Töötaja on fotodel nähtava ise tekitanud,” väitis ta. “Pildid on lavastatud.”

Tapamaja ekstöötaja avaldas pildid kabuhirmus üksteise otsa kuhjunud veistest, väites, et Karjamõisa lihatööstuses peavad loomad enne hukkamist piinlema.
Tapamaja ekstöötaja avaldas pildid kabuhirmus üksteise otsa kuhjunud veistest, väites, et Karjamõisa lihatööstuses peavad loomad enne hukkamist piinlema. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles