Kodulinna jääpurjetajad võitsid viis auhinda

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpurjetamine Orissaare külje all.
Jääpurjetamine Orissaare külje all. Foto: Jaak Nirgi

Eesti, Läti, Rootsi ja Poola talvised purjetajad võistlesid kahel päeval ideaalsetes tingimustes Orissaare külje all Väikese väina peegelsiledal jääväljal.

Kuni 16aastaste Ice Optimisti klassi roolimehed jahtisid Eesti meistrivõistluste medaleid. Kümne sõidu kokkuvõttes teenis kulla Saaremaa merispordiseltsi poiss Karl Ader, hõbedale tuli võitja klubikaaslane Jorgen Kuivonen ja pronksile seilas Pärnu piiga Lisbeth Taggu. Õrnema soo arvestuses mahtusid esikolmikusse vaid Pärnu jahtklubi treenerite kasvandikud: Taggule kuulus kuld, Romi Safin sai hõbedase ja Angeliina Õunap pronksikarva medali.

DN-klassis selgusid Eesti lahtiste karikavõistluste neljanda etapi võitjad. Täiskasvanute konkurentsis panid oma  paremuse maksma Vooremaade dünastia esindajad Haapsalust. Esimeseks tuli Argo Vooremaa, kes edestas isa Vaikot seitsme sõidu kokkuvõttes nelja kohapunktiga, ja kolmanda auhinna teenis lätlane Artis Berzins. Esikuuikusse jõudsid veel Mihkel Kosk Pärnust ja Hardi Laurits ning Eigo Helimets Tartust.

Juunioride arvestuses olid kolm paremat Helimets, saarlane Joosep Laus ja pärnakas Rasmus Maalinn.

Monotüüp XV klassi kahemehejääpurjekad võistlesid Orissaares Eesti meistrimedalitele ja Erik Holsti karikale. Regati võitsid Olev Oolup ja Andrus Padu Saaremaalt, teiseks tulid poolakas Robert Sliwinski ja tema  soodimees Peeter Siniväli ja kolmanda auhinna teenis Rootsi-Eesti ekipaaž Bernhard Rost – Ergo Kosk.

"Kõigis klassides on meistrimedalid välja jagatud, jäänud on sõita üks karikasarja etapp," rääkis Eesti jääpurjetamisliidu president Alari Akermann. "Preguse seisuga on tõenäoline, et eeloleval nädalavahetusel purjetame taas Orissaare külje all. Pole välistatud, et pikale hooajale paneme punkti traditsioonilise Saadjärve suure auhinna regatiga."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles