Kütid asusid Vaskräämal jõhkralt koera murdnud hundipaari jälitama

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundid.
Hundid. Foto: Panther Media/Scanpix

Jahimehed järgnevad Vaskräämal jälgi pidi hundipaarile, kes täna varahommkul ründas õuekoera.

Rünnak oli erakordselt kartmatu ja jõhker: kiskjad kiskusid koera maja akende all olevast kuudist välja, murdsid ta sealsamas ja vedasid elamust umbes 80 meetri kaugusele, kus kustutasid nälga.

Kohale kutsutud jahimehed võtsid hommikul värskele lumele jäänud hundijäljed üles ja asusid võsavillemeid jälitama, et teada saada, kus nad päevasel ajal end varjavad. Huntide küttimiseks jahimeestel hommikul veel luba polnud.

Luba saadi kiirendatud korras täna pärastlõunal.

Küttimislube vormistava keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko teatas hommikul, et jahiks vajalik huntide küttimise luba jõutakse vormistada menetluse keerukuse tõttu kõige kiiremini alles neljapäevaks, mitõttu hallivatimeeste jälil jahimehed saavad parimal juhul kindlaks teha metsatuka, kuhu kiskjad päeval varjuvad. Loata ei tohi hunte lasta ja nende küttimislimiit on selleks hooajaks täidetud.

"Andsime jahimeestele eriloa kahe hundi kõrvaldamiseks kiirkorras, kuna oli teada, et kütid on õigete loomade jälgedel ja kiskjate rünnak elamu õuealas oli erakordselt julge ja jõhker," põhjendas Rakko keskkonnaameti otsust.

Toimetusel ei ole õnnestunud kontakti saada metsas viibivate Tori-Sindi jahiseltsi küttidega, kuna jahi ajal on telefonid välja lülitatud. Võrreldes hommikuga on aga olukord muutunud, kuna nüüd on jahimeestel õigus tabamise korral kortemurdjad võsavillemid kohe maha lasta.

Poolteise nädala eest lasti Pärnumaal eriloa alusel veel üks hunt, keda kahtlustati koerte murdmises. Kokku on hundid tänavu talvel Vaskrääma-Seljametsa kandis murdnud vähemalt viis õuekoera. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles