Pühapäeval selgub taas Eesti linnurikkaim linn

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinikaelpardid. Foto on illustreeriv.
Sinikaelpardid. Foto on illustreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pühapäeval, 25. märtsil korraldab Eesti ornitoloogiaühing linnade linnuvaatluspäeva, mille eesmärk on juhtida tähelepanu linnade linnurikkusele ja alanud kevadrändele.

Mullu võttis linnuvaatluspäevast osa 24 linna ja kokku kohati koguni 111 linnuliiki.

Linnade linnuvaatluse stardipauk antakse pühapäeva varahommikul kell viis. Varasest kellaajast ei tasu end siiski heidutada lasta, sest arvesse lähevad kõik linnas tehtud linnuvaatlused, mis on tehtud kella 13ni. Seega peaks retkeks aega piisama hilisemal ärkajalgi.

Osavõtuks ei pea linnuretkel viibima kogu aja ega tundma kaugeltki kõiki meil esinevaid sulelisi. Peamine on, et leitakse kas või tunnike linnade linnurikkust imetleda, pannes kirja ikka vaid need liigid, kelle äratundmises täiesti kindlad oldi.

Pühapäeva õhtuks koostatakse kokkuvõtted ja selgitatakse välja pikima liigiloendiga Eesti linn.

Reeglite järgi võivad kahe- kuni viieliikmelised võistkonnad linde vaadelda ükskõik millises linnas, kuid arvestada tuleb haldusüksuse siseste linnapiiridega. Seega, näiteks Pärnu osavallad suvepealinnas nähtud linnuliikide nimekirjas arvesse ei lähe.

Linnuvaatluspäeva tulemused tuleb edastada pühapäeval kella 16ks.

Võistlusreeglitega saab tutvuda ornitoloogiaühingu kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles