Sauga soojatorustik läbib suvel uuenduskuuri

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga soojatorustik läbib suvel põhjaliku uuenduskuuri.
Sauga soojatorustik läbib suvel põhjaliku uuenduskuuri. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eelmisel nädalal avaldati riigihangete registris Sauga aleviku soojatorustiku renoveerimise hange. Töödega loodetakse alustada suvel ja lõpetada vahetult enne kütteperioodi.

"Praegu renoveeritakse viimane uuendamist vajav 1,9 kilomeetri pikkune soojatorustiku osa. Selle valmides on piirkonna soojatorustik täielikult ümber ehitatud," selgitas hanget korraldava OÜ SW Energia arendusjuht Vadim Nogtev.

Esimesed Sauga torustiku rekonstrueerimistööd, millega vähendati märkimisväärselt soojakadu, tehti 2008. aastal. Katlamaja ja Sauga aleviku vahelisel lõigul uuendati torusid 2009. aastalgi ja suur osa torustikust vahetati piirkonna lasteaia renoveerimisel ja Hirvela elurajooni väljaehitamisel.

Tööde mõte on asendada vana, halvas seisus ja suure soojakaoga torustik uue, eelisoleeritud torustikuga. 

Nogtevi sõnutsi on projekti plaanipärasel edenemisel loota, et objekt valmib hiljemalt eeloleva suve lõpus, kuid täpne ehitustööde graafik selgub pärast lepingu allkirjastamist tööde tegijaga.

Projekt läheb maksma 535 000 eurot, millest 267 500 eurot katab keskkonnainvesteeringute keskus Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist. Ülejäänu lisab projekti elluviija SW Energia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles