Vaprus laenas kindamehe Tšehhist naasnud rivaalile

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond teatas, et annab praegu ajateenistuses 21aastase väravavahi Hendrik Vainu poole suveni laenule teises liigas mängivale linnarivaalile Poseidonile.
Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond teatas, et annab praegu ajateenistuses 21aastase väravavahi Hendrik Vainu poole suveni laenule teises liigas mängivale linnarivaalile Poseidonile. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond teatas, et annab praegu ajateenistuses 21aastase väravavahi Hendrik Vainu poole suveni laenule teises liigas mängivale linnarivaalile Poseidonile.

Vainu seisis mullu meistriliigas Vapruse väravasuul 20 mängus, jagades esiväravavahi kindaid Andreas Kallastega. Talvel suundus Vainu aga kaitseväkke ja on seetõttu Vapruses Kallaste ja Floralt laenatud Richard Alandi järel kolmas valik.

Mängupraktika nimel otsustas Vaprus Vainu 27. juunini Poseidonit aitama saata.

"Kuna teenin aega kaitseväes, saan osa võtta ainult mõningatest Vapruse treeningutest, seega on praegu esiväravavahi kohale pretendeerida väga raske," arvas Vainu. "Otsus esindada Poseidonit on positiivne, kuna saan arendada oma mängupraktikat ja Pärnu arenevale jalgpalliklubile loodetavasti oma oskustega abiks olla algaval hooajal."

Vapruse peatreener Indrek Zelinski märkis, et Vainu ajutine liitumine Poseidoniga annab sõjaväekohustust täitvale puurivahile võimaluse reaalset väravavahi mängupraktikat saada.

"See tagab Vapruse klubile kindlustunde, et kui Hendrikul sõjavägi läbi saab, pole ta päris ilma palli mängimata olnud," ütles Zelinski. "Täname Poseidonit, et nad annavad Hendrikule võimaluse saada väga olulist mängupraktikat, et pärast ajateenistust taas võidelda Vapruse esiväravavahi koha pärast."

Poseidoni peatreeneri Martin Kuldmägi sõnutsi sai Poseidon Vainu näol vahetult enne hooaega väravasuule väga tugeva täienduse.

"Tema liitumine annab kõvasti enesekindlust kogu tiimile ja olen kindel, et Premium-liiga karastusega väravalukku teises liigas naljalt lahti ei muugi. Ootan põnevusega Vainu esimesi mänge Poseidoni särgis," lausus Kuldmägi.

Debüüdi võib Vainu Poseidoni eest teha juba sel nädalavahetusel, kui hooaja avamängus võõrustab Tšehhimaalt treeninglaagrist naasnud Poseidon Raplamaa jalgpalliklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles