Olavi Grünvald: Tihumeeter puitu annab 73 maksueurot (1)

Olavi Grünvald
, rahanduskonsultant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsandussektor peab leidma võimalusi, kuidas puidust veelgi enam kasu lõigata, selmet seda lihtsalt paberipuuks müüa.
Metsandussektor peab leidma võimalusi, kuidas puidust veelgi enam kasu lõigata, selmet seda lihtsalt paberipuuks müüa. Foto: Urmas Luik

Metsa- ja puidutööstus on üks Eesti majanduse tugi­talasid. Teisiti ei saa nimetada valdkonda, mille mõjul saame kümnendiku riigi sisemajanduse kogutoodangust, mis otseselt või kaudselt annab kümnendiku Eesti tööhõivest ja üheksa protsenti riigi maksulaekumistest.

Metsa ehk Eesti tähtsaima taastuva loodusressursi majandamise ümber käivad arutelud on elavdanud inimeste huvi metsamajanduse vastu. Olen märganud, et arvajad ei hooma metsa- ja puidusektorist meie kõigini jõudvate tulude kujunemist kogu väärtusahelas.

Puiduga seotud tegevusalad on kohaliku ressursi olemasolu tõttu Eestile väga olulised. Seda eriti töökohtade, maksutulude ja väliskaubanduse seisukohalt. Metsast ja puidust saadud kasu kogu ühiskonnale ei tohiks margi­naliseerida, rääkides suure pildi väikestest kildudest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles