Pärnumaal jäi läinud nädalal grippi sadakond inimest

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp. Pilt on illustratiivne.
Gripp. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Terviseameti teatel haigestus Pärnumaal eelmisel nädalal ülemiste hingamisteede ägedatesse nakkustesse kokku 334 inimest, neist 92-l diagnoositi gripp.

Kogu Eestis pöördus möödunud nädalal ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 6619 inimest, kellest 38,5 protsenti olid lapsed.

Terviseameti pressiesindaja Simmo Saare sõnutsi on nii ülemiste hingamisteede haigustesse kui grippi haigestunute arv püsinud viimastel nädalatel stabiilne, haigestumise intensiivsust võib endiselt hinnata keskmiseks ja gripi levikut laialdaseks.

Haigestunute seas on enim kuni 15aastaseid lapsi. Haigestumine on aeglustunud enamikus vanuserühmades, välja arvatud üle 65 aastaste hulgas, kus haigusjuhtude arv kasvas poole võrra.

Muudest hingamisteede viirusnakkustest olid haigestumised valdavalt seotud RS-viirusega. Gripi ja gripilaadsete tõbede põdejaid oli läinud nädalal kõige rohkem Lääne-, Järva-, Viljandi-, Lääne- ja Ida-Virumaal ning Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles