Maaküte vabastas Lähkmal ahjukütja tööst

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Tahan tuua siia vallavolikogu liikmed vaatama, kuidas kogukond järjepidevalt on asju ajanud,” kinnitab MTÜ Lähkma-Saunametsa Külaseltsi sädeinimene Kadri-Aija Viik, kes ühinemise järel valiti Saarde vallavolikogu esimeheks.
”Tahan tuua siia vallavolikogu liikmed vaatama, kuidas kogukond järjepidevalt on asju ajanud,” kinnitab MTÜ Lähkma-Saunametsa Külaseltsi sädeinimene Kadri-Aija Viik, kes ühinemise järel valiti Saarde vallavolikogu esimeheks. Foto: Urmas Luik

Välisuksest sees, paiskub vastu muusika, nagu mängiks kusagil maja sisemuses külakapell. Paar tuba edasi selle pundi leiamegi: naine karmoška ja mees kitarriga, rütmipillid jala küljes justkui ratsaniku saapal kannused. Nad harjutavad pillidel, mille MTÜ Lähkma-Saunametsa Külaselts soetas Leader-programmist.

Viis aastat tagasi proovisid külaseltsi liikmed vast muretsetud rahvapillidega esimest korda kätt. Üks juhendajaid oli muusikaõpetaja Ave Kartau, kes on kohalik, napilt 30 elanikuga Lähkma külast nagu ettevõtja Tauno Tammes, kes harrastab kitarrimängu.

Selts haarab mitut küla ja Lähkma jõe looduskaunile kaldale 1901. aastal mõisa metsahärrale ehitatud maja on piirkonna elanike keskpunkt pärast sedagi, kui riigimetsa majandamise keskuse töö ümberkorraldamise järel kaotati siit Kilingi metskonna kontor ja ametikohad. Tagant­järele tuleb au anda neile, kes tühjaks jäänud maja riigimetsa majandajatelt tollase Surju valla bilanssi ja sealt omakorda vast loodud külaseltsile enne 2008. aasta jõule rendile andsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles