Noored merekarud lähevad Euroopa meistrikulda noolima

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud suvel RS Feva kahepaadil seilanud Lisbeth Taggu (vasakul) ja Romi Safin panevad Hispaanias Zoom8 klassi Euroopa meistrivõistlustel oma roolimehe võimed proovile.
Läinud suvel RS Feva kahepaadil seilanud Lisbeth Taggu (vasakul) ja Romi Safin panevad Hispaanias Zoom8 klassi Euroopa meistrivõistlustel oma roolimehe võimed proovile. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Sel nädalavahetusel Hispaanias Palamosel algavatel Zoom8 klassi Euroopa meistrivõistlustel seilab tosin Eesti sportlast, neist kolm esindab Pärnu jahtklubi. 

Noormeeste konkurentsis läheb tiitlit kaitsma mullu Vana Maailma meistrikulla võitnud Hendrik Holtsmann ning neidude regatil stardivad Lisbeth Taggu ja Romi Safin. 

Pärnakaid juhendab EMil Argo Kruusmägi ning pealinna kahe klubi purjesportlastel hoiavad silma peal Uku Kuusk ja Raivo Randmäe.

Nädala kestvale võidupurjetamisele Vahemerel oli eilseks registreeritud poolsada roolimeest Austriast, Taanist, Venemaalt, Rootsist, Hispaaniast ja Eestist.

"Valitsev Euroopa meister Hendrik võistleb Zoom8 paadil viimast korda, eeloleval hooajal hakkab ta purjetama vaid Laser 4,7 klassis," rääkis Pärnu jahtklubi purjespordikooli juhataja Kruusmägi. 

"Meie piigade kiituseks tuleb märkida, et nad on valmis eri katsumusteks. Lõppenud talvel edukalt Ice Optimisti klassi jääpurjekatel kihutanud Lisbeth ja Romi kavatsevad suvel startida nii Optimistil, Zoomil kui RS Feva kahepaadil."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles