Värviline valgus ja diskokuul: Fred Rõigas võttis ette vana kooli disko

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu juurtega muusik Fred Rõigas avaldas „vanakooli disko“ võtmes kirjutatud uue loo „Ball”, mis viib kuulaja 80–90ndatesse, kus noori paelusid diskorütmid, mille juurde lisanduvad veel prožektorid, värviline valgus ning diskokuul laes.
Pärnu juurtega muusik Fred Rõigas avaldas „vanakooli disko“ võtmes kirjutatud uue loo „Ball”, mis viib kuulaja 80–90ndatesse, kus noori paelusid diskorütmid, mille juurde lisanduvad veel prožektorid, värviline valgus ning diskokuul laes. Foto: promo

Pärnu juurtega muusik Fred Rõigas avaldas vana kooli disko võtmes kirjutatud uue loo "Ball", mis viib kuulaja 1980–1990ndatesse, kui noori paelusid diskorütmid. Sellele lisanduvad prožektorid, värviline valgus ja diskokuul laes.

Muusikas on kasutatud nii akustilisi kui ka elektroonilisi pille. "Laulu idee oli mul sahtlis juba ammu, ootas vaid teostust. Mäletan, et istusin klaveri taha ja viis tuli sõnadele mõne minutiga. Kui ma seda laulu esitan, meenuvad mulle tahes-tahtmata koolipeod ja liblikad-kõhus-tunne, seepärast valisin loo stiiliks disko," avaldas Rõigas laulu sünniloo.

Sõnade autor on Melanie Tali, kes ühtlasi on Rõigase eelmise singli "Mina" sõnade looja.

"Gümnaasiumi lõpuklassis oli koolis ees suur jõuluball. Nagu iga ballile mineval neiul oli minul ärevus suur. Ei olnud kindel, kas kleit, mille valisin, on ikka ballilik, kas jumestus on küllalt pidulik, ent mitte ülepakutud. Olin soengu suhtes otsustusvõimetu. Meelde oli vaja tuletada aeglase valsi sammud, mis kontsakingades osutus arvatust raskemaks. Loomulikult oli minulgi ballikaaslane ja soov, et kõik õnnestuks, muutes mu õhtud rahutuks ja ööd unetuks. Neil ärkvel oldud öötundidel sündis see lugu, et lasta endast välja kogu tekkinud ootusärevus," rääkis "Balli" sõnade autor.

Fred Rõigase värske uue loo video animatsiooni tegi Taimar Müller, kunstnik oli Krete Erlenhein. 

Loo salvestas Aivar Surva ja miksis kokku Hans Kristjan Aljas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles