Täna: võrkpallurid jahivad Balti liiga finaalikohta

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu võrkpalliklubi vs Riia
Pärnu võrkpalliklubi vs Riia Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Täna ja homme tuleb Kuressaares Credit24 meistriliiga final four, et selgitada Baltikumi parim võrkpallimeeskond. Esimeses poolfinaalis kohtuvad põhiturniiri võitnud Saaremaa VK ja tiitlikaitsja Rakvere VK, teises poolfinaalis Pärnu VK ja Läti klubi Jēkabpilsi Luši.

Põhiturniiri võit tõi liigas esimest aastat mängivale Saaremaale ühtlasi õiguse korraldada finaalturniir kodupubliku ees. Saaremaa mänge on hooaja jooksul külastanud rohkelt publikut ja suurt hulka fänne oodatakse saali finaalturniirikski. Meeskonna eestvedaja Hannes Sepp kinnitas, et paigaldatud on lisatribüünid. "Saali peaks mahtuma 1400–1500 inimest," täpsustas ta.

Saaremaa ja Rakvere poolfinaal algab täna kell 16.

Teises poolfinaalis kohtub Pärnu ainsa Läti klubina nelja sekka pääsenud Jēkabpilsi Lušiga. Jēkabpilsist on pärnakad tänavu jagu saanud 3:1 ja 3:0. Kui ainus kaotatud geim välja jätta, pole lätlased geimides üle 20 punkti suvepealinna klubi vastu võitnud.

Pärnu peatreeneri Avo Keele kinnitusel on Jēkabpils on hasartselt tegutsev tiim. "Meeskonna a ja o on nende sidemängija Edvins Skruders, kellest sõltub väga palju. Ta on sportlikult nahaalne mängija nagu kogu meeskond," iseloomustas loots Volley.ee-le. "Jēkabpilsi murekoht on olnud vastuvõtt: sealt on nende mäng meie vastu lagunema hakanud tavaliselt. Neil on mõni mees, kes heal päeval võib serviga palju pahandust teha. Neile on final four esmakordne kogemus. Näis, kuidas see neile mõjub."

Keele hoolealused on tema sõnutsi terved ja mängudeks valmis.

Hüpoteetilisele küsimusele, kelle Keel ise oleks finaalturniirile pääsejate seast enda klubile poolfinaalis vastaseks valinud, vastas juhendaja: "Oleksin vennad vastamisi pannud!" (Keele sidemängijatest pojad Martti ja Markkus Keel mängivad vastavalt Rakvere ja Pärnu meeskondades, M. P.)

Pärnu ja Jēkabpilsi poolfinaal algab kell 19.

Finaalturniiri matšidest näitab otsepilti Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles