Pärnu orkester aitab noorel pianistil doktoriks saada

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karismaatiline pianist Johan Randvere annab kontserte marsruudil Pärnu–Minsk–Moskva.
Karismaatiline pianist Johan Randvere annab kontserte marsruudil Pärnu–Minsk–Moskva. Foto: Krista Kõiv

Noorema põlvkonna eredamaid Eesti muusikuid Johan Randvere annab homme kontserdimajas Pärnu linnaorkestriga oma esimese doktorikontserdi.

Doktoritöös on Randvere luubi alla võtnud elava klassiku Jaan Räätsa klaveriloomingu, mis kontserdil pianisti esituses kõlama hakkabki. See tähendab, et kontserdile tulevad nii väärikas eas helilooja Rääts kui rahvusvaheline doktorikomisjon.

Samal kontserdil teeb Pärnu linnaorkester koostööd Eesti muusika- ja teatriakadeemia bakalaureuse lõputöö raames Henri Kuusega, kes teeb sellest kontserdist helisalvestuse. Linnaorkestrit juhatab kontserdil Kaisa Roose, samuti­ tulevad esitusele eri põlvkondadest heliloojate Pärt­ Uusbergi ja Eduard Tubina teosed.

Randvere möönis, et siinse linnaorkestriga seob teda soe ja viljakas koostöö.

„Pärnusse tulekut ootan alati pikisilmi. Pärnu kontserdimaja saal on minu arust Eesti­ kõige hubasem ja üks erilisema akustikaga saale ja tundub, et sellega on tekkinud päris hea klapp,“ avaldas muusik. Tihe graafik viib Randvere Pärnust edasi esinema Minskisse ja Moskvasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles