Juhtkiri: Cardo Remmeli lahkumise tagapõhi

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Sellenädalasel Pärnu linnavolikogu istungil põhjendas Cardo Remmel soovi volikogu esimehe kohalt tagasi astuda sellega, et kohalik meedia on tekitanud arutelu tema töö üle ühtaegu taastusravikeskuse Estonia juhi ja volikogu esimehena ning sellega mõttetult Estonia kui äriettevõtte huve kahjustanud.

Muidugi on Pärnu Postimehel hea meel, et Remmel meie panust sedavõrd kõrgelt hindab, kuid et ajalehel on väga raske ehk suisa võimatu Estoniale ja selle mainele rohkem kahju teha, kui sellega said hakkama taastusravikeskuse eksjuht Vello Järvesalu ja linnavalitsuse eelmine koosseis, lükkame nüüdse tunnustuse tänuga tagasi.

Pikka aega nii linnavolikogu kui Estoniat paralleelset juhtinud Remmeli puhul oli kogu lugu ju lihtne ja taandatav kahjuks järjest väärtust kaotavale korrektsusele. Üks inimene ei saa volikogu esimehe ja linnale kuuluva ettevõtte juhi ametikohal olla iseenda tööandja ning kontrollija. Tähendab, saab, aga see pole korrektne. See, et asjade mõistlikuks korraldamisega kaasnevad kriitikanooled meedia aadressil, on nii rutiinne, et ei vääri tähelepanu.

Pärnu Postimehe hinnangul käitus Remmel nüüd mõistlikult. Poliitikuna pole Remmel – hoolimata oskusest õigel hetkel paati vahetada – just väga kõva tegija, kuid firmajuhina on ta kindlasti Eesti üks tippe.

Kui linnaettevõtted ja nende juhtimine juba on kohaliku poliitikaga lootusetult läbi põimunud ja olukord kahjuks ei paistagi muutuvat, olgu siis nende eesotsas vähemalt professionaalid. Ja professionaal Remmel tõepoolest on.

Lehmakauplemise volikogu esimehe ametikoha üle võib jätta neile, kel muud targemat teha pole. Neid Pärnus jätkub, seda enam, et volikogu esimehe post on suures osas auamet ja päris tööd nõuab nädala jagu kuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles