Mihkel Kosk pani oma paremuse maksma

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu viimaste aastate edukaim jääpurjetaja Mihkel Kosk võitis veenva ülekaaluga hooaja viimase edetabeliregati.
Pärnu viimaste aastate edukaim jääpurjetaja Mihkel Kosk võitis veenva ülekaaluga hooaja viimase edetabeliregati. Foto: Eesti jääpurjetamise liit

Eesti, Läti ja Venemaa talviste purjetajate võidukihutamisel Orissaare külje all Väikese väina jääväljal selgusid Saaremaa lahtiste meistrivõistluste ja Eesti karikasarja viimase etapi võitjad neljas arvestuses.

DN-klassis oli ülekaalukalt parim Pärnu jahtklubi lipu all seilav Mihkel Kosk, kes suutis kümnest sõidust võita üheksa esimest ja ühe kolmanda koha. Teise auhinna teenis mitmekordne Euroopa meister Vaiko Vooremaa Haapsalust ja kolmandaks tuli noor saarlane Kevin Grass. Kuue hulka mahtusid veel Alexander Galich Venemaalt, pärnakas Rasmus Maalinn ja Haapsalu jääpurjetaja Argo Vooremaa.

DN-klassi juunioride konkurentsis võitis regati Grass, teise auhinna sai Maalinn ja kolmas oli Eigo Helimets Tartu klubist Merikotkas. Saaremaa merispordiseltsi roolimehed Daniel Rüütel ja Joosep Laus lõpetasid võistluse vastavalt neljandal ja viiendal kohal ning esimest hooaega DNi taltsutav 14aastane pärnakas Kaur Oskar Volt oli kuues.

Monotüüp XV klassi kahemehe kelkude võistlusel olid kiireimad saarlased Meelis Saarlaid ja Urmas Kruusmägi, neile järgnesid Hiiumaa-Pärnu ekipaaž Juhan Kolk ja Niklas Jansson ning Ott Kolk ja Margus Peljakov Saaremaalt.

Kuni 16aastaste noorte Ice Optimisti klassis Pärnu jääpurjetajad ei startinud. Saaremaa meistritiitli võitis kodusel jääl seilanud Karl Ader, teine oli Jorgen Kuivonen Hiiumaalt ja kolmas võitja klubikaaslane Georg Paomees.

"Selleks korraks on kõik Eesti edetabelivõistlused sõidetud, aga hooaeg pole kindlasti veel lõppenud," ütles 20 aastat jääpurjekatel kihutanud Kosk. "Tavakohaselt oleme talvest viimast võtnud mõnel järvel. Usun, et ilmataat lubab meil viimaseid arveid klaarida sel nädalavahetusel Saadjärve suure auhinna regatil."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles