Kihnu kaunitari ootab noorenduskuur

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu tuletorni rekonstrueerimine peaks algama turismihooaja lõpul augustis.
Kihnu tuletorni rekonstrueerimine peaks algama turismihooaja lõpul augustis. Foto: Silvia Paluoja

Kihnu 30 meetri kõrgust kaunitari saare lõunatipus ootab uuenduskuur, et taastada selle luikvalge välimus ja hoida uks huvilistele jätkuvalt lahti. Huvi kihnu keeles puaki näha ja selle rõdult nii kaugele, kui silm ulatub, ümbrust imetleda on nõnda suur, et läinud hooajal käis tuletornis üle 8000 külastaja.

Aga Kihnu majakas ei ole ainult turistide sihtkoht Pitkänä neemel, vaid see on veeteede ameti (VTA) toimiv navigatsioonimärk, mille tuli plingib kaldast 11 meremiili kaugusele. Rajatise juurde ei rohtunud huviliste rada ka siis, kui majakavahti hakkas asendama automaatika.

Alles 15aastase vaheaja järel õnnestus­ SA Kihnu Kultuuriruumil merepäevade ajal üheks päevaks riigivara uks lahti rääkida. Kogemuse võrra rikkamana hakkasid vallavalitsus ja Kihnu Kultuuriruum end bürokraatia müürist läbi murdma ja 2013. aasta kevadel avati tuletorn uudistajatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles