Kunstide maja väike solist tuli Peterburi konkursil kolmandaks

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmen Käär, õpetaja Aita Kaaver, Lydia A. Mölder ja Kunstide Maja õppealajuhataja Evelin Mei.
Karmen Käär, õpetaja Aita Kaaver, Lydia A. Mölder ja Kunstide Maja õppealajuhataja Evelin Mei. Foto: Christel Mölder

Eelmisel nädalal Peterburis rahvusvahelisel 7–12aastaste solistide konkursil tuli Pärnu kunstide maja kasvandik Lydia-Adelheid Mölder esikolmikusse.

"Keegi ei arvanud, et meil läheb esimese korra kohta nii hästi. Esikoht läks Venemaale, teine Rumeeniasse ja kolmas tuli Eestisse," rääkis Evelin Mei.

Kunstide majast osales lauluvõistlusel kaks õpilast: seitsmeaastane Lydia-Adelheid ja üheksa-aastane Karmen Käär. Noorem hakkas laulmist õppima eelmise aasta sügisel. "See oli minu esimene suure lava konkurss," ütles Lydia–Adelheid.

Karmen on osalenud lauluvõistlustel ja rahvusvahelistel konkurssidel.

Mõlemat tüdrukut õpetab Aita Kaaver, kes tuli kunstide majja solistiõpetajaks samuti mullu sügisel ja temalegi oli õpilastega Peterburi konkursil osaleda esimene kord.

Noori lauljaid hindas rahvusvaheline žürii, mille koosseis moodustati Venemaa, Bulgaaria, Rumeenia, Moldova ja Eesti professionaalsetest muusikutest.

Lauljaid oli kaheksast riigist: Venemaalt, Soomest, Lätist, Bulgaariast, Rumeeniast, Eestist, Kasahstanist ja Moldovast. Võistlusel oli kaks vanuserühma: 7–9aastased, kust võttis osa 23 solisti, ja 10–12aastased. Konkursil osalesid ka vokaalansamblid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles