Puuetega lastel 25 000 euro eest kasutamata teenuseid

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks toetuse jäägi põhjuseid on sotsiaal­osakonna juhataja Aika Kaukveri sõnutsi see, et kõik Pärnu linnas elavad puudega laste pered ei ole toetust vajanud või taotlenud.
Üks toetuse jäägi põhjuseid on sotsiaal­osakonna juhataja Aika Kaukveri sõnutsi see, et kõik Pärnu linnas elavad puudega laste pered ei ole toetust vajanud või taotlenud. Foto: shutterstock.com

Hiljuti ilmnes, et kohalikud omavalitsused on jätnud kasutamata suure summa raha­, mis ette nähtud raske ja sügava puudega laste eest hoolitsemiseks. Pärnu linna 2017. aasta riigi eraldise jääk aasta lõpu seisuga oli üle 25 000 euro.

Pärnu erivajadustega laste ja noorte vanemate ühingu esimees ja erivajadusega lapse ema Iivi Kallaste lausus, et tema teada on kõik, kes abi küsinud, seda linnalt saanud. “Mul on erivajadusega laps ja olen kasutanud neid teenuseid. Ei ole millestki ilma jäänud,” märkis ta.

Küll aga on Kallastel hulk ettepanekuid, kuidas ülejääki otstarbekalt kasutada, sest selles vallas esineb puudujääke küll ja veel. Kõige suuremaks mureks peab ta seda, et neid toetusi makstakse ja teenuseid osutatakse 18 eluaastani. Raske või sügava puudega laps ei ole 18aastaselt aga veel sugugi täiskasvanud: nad käivad ikka koolis ja vajavad samu teenuseid. Aga kohe, kui on sünnipäev, liigitatakse ta täiskasvanute alla­.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles