Imearmas galerii: Põnka talled teevad esimesi samme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soomaa rahvuspargi piiril Põnka puhketalus on kiired ajad, sest pere valgepealised lambad on hakanud riburada poegima. "Kokku on tallekesi juba 33!" rääkis Põnka talu peremees Raivo, kes ei soovinud oma perenime avaldada.

Esimene tänavune tall nägi Põnkal ilmavalgust Tartu rahu aastapäeval, 2. veebruaril. "Krapsakas poiss tervitas meid kuu aega varem, kui oskasime oodata," sõnas peremees.

Eesti valgepealised lambad on väiksema kehamassi ja villatoodanguga, kuid nende uted on viljakad ja villa kvaliteet parem kui Eesti tumedapealistel. Üldjuhul sünnib ühel utel korraga tall või paar, kolmikud on üsna haruldased.

Aga Põnkal sai üks lammastest suisa kolmikutega toime. Umbkaudu 15 lambal on järglased veel sündimata. "Ootame, iga hetk võivad tulla. Viimane sündis eile kell veerand neli," kõneles peremees esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles