Restoranide nädala avapäevaks broneeriti üle 1200 koha

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoranide nädalal osalevad restoranid pakuvad sel ajal kahekäigulist lõunat hinnaga 10–12 eurot ja kolmekäigulist õhtusööki 18–20 euroga.
Restoranide nädalal osalevad restoranid pakuvad sel ajal kahekäigulist lõunat hinnaga 10–12 eurot ja kolmekäigulist õhtusööki 18–20 euroga. Foto: Urmas Luik

Aprillis toimuva Pärnu restoranide nädala avapäevaks pandi kinni üle 1200 koha.

Osalevad restoranid pakuvad sel ajal kahekäigulist lõunat hinnaga 10–12 eurot ja kolmekäigulist õhtusööki 18–20 euroga. Pakutavad toidud on valitud à la carte'i menüüst, et enim meeldinud roogi saaks hiljemgi kohta külastades tellida.

Teemanädala korraldaja Kadi Elmeste jutu järgi on ettevalmistused täies hoos ja broneerida õnnestub juba praegu. “Kampaanianädala menüüdest leiab põnevaid maitseid, näiteks pakutakse eri kalaroogi, lamba- ja loomaliha ning palju muud maitsvat. Huvitavamad road on valmistatud ümarmudilast ja põrsaajudest,” täpsustas Elmeste.

Kalamajaka kohviku peakokk Erik Tammeleht otsustas teemanädala menüüs pakkuda sellist kala, mida paljud pole ilmselt maitsta saanud. Lõunasöögil pakutav ümarmudil on ahvenaliste sugukonda kuuluv kala, kes avastati Pärnu vetest selle sajandi algul.

“Pakume värsket kala, mis püütud siitsamast Pärnu lahest. Ümarmudil on küll seni vähe kasutust leidnud, kuid väga meeldiva maitsega,” tutvustas Tammeleht. 

Restoranide nädal toimub 7.–15. aprillini, tutvustamaks siinseid restorane nii Eesti elanikele kui ka lähinaabritele. Erimenüüd pakutakse broneeringu alusel, pannes ürituse kodulehel kohad kinni vähemalt päev varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles