Galerii: "Ameerika “raud” vallutas Pärnu kesklinna

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus sai uudistada Ameerika autosid. Pildil autode paraad läbi Rüütli tänava.
Pärnus sai uudistada Ameerika autosid. Pildil autode paraad läbi Rüütli tänava. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu kesklinna kail kiiskas eile taas kroom ja mürisesid kõuehäälsed mootorid – Pärnu Ameerika autode klubi koos sõpradega tõi linnarahvale näha ja katsuda sadakond ookeanitagust iludust.

Autoderivis võis näha nii aastakümnete vanuseid uunikume kui viimastel aastatel tehasest välja vuranud masinaid.

Nii mõnigi rahulolevalt oma plekiliisu kõrval melu nautiv uhke auto omanik pidas naabrimehega arvet selle üle, kelle masin rohkem pildistajaid ligi tõmbas.

Et viiendat aastat toimuv Ameerika autode pidupäev oli tänavu pühendatud van’idele ehk mikrobussidele, said julgemad proovida 2000 kilo kaaluva sõiduki sikutamist.

Kiireim mees toimetas Chevy Vani musklite jõul 15 meetri kaugusele 11,3 sekundiga. Ainuke naissikutaja vedas van'i üle finišijoone 14 sekundiga.

Lõbusa vahepalana said auto- ja motoklubide esindajad mõõtu võtta ühe korraliku hommikueine nurgakivi ehk piraka hamburgeri söömises.

Ürituse “Elu nagu Ameerikas” üheks tipphetkeks oli uhkete autode paraad läbi linna kuursaali juurde, kus jätkus lõbus pillerkaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles