Leedu mullune publikuhitt linastub Pärnus kahel seansil

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist "Emilija".
Kaader filmist "Emilija". Foto: promo

Homme ja pühapäeval linastub uue kunsti muuseumis Leedu kinolevi mullune publikuhitt "Emilija".

8. aprillini Pärnu uue kunsti muuseumis toimuva Eesti-Leedu filmifestivali naelaks on Leedu kinolevi eelmise aasta publikuhitt "Emilija", mis käsitleb Leedu vabaduspüüdeid Nõukogude rõhumisest - ühiskonnas, kus parem elu tundub väärtuslikum kui au, südametunnistus ja inimlikkus.

Kaader filmist "Emilija".
Kaader filmist "Emilija". Foto: Promo

Film viib vaataja 1972. aasta suvesse, kui noored lähevad Kaunase tänavatele, et nõuda Leedu iseseisvust. Nende seas on ka Emilija, kes marsib koos protestiva rahvaga oma unistuste elu poole. 

Siis toimub aga ootamatu pööre ning Emilija ei pea võitlema enam mitte ainult enda, vaid ka oma sõprade saatuse eest. 

Elu Kaunases ei ole selline, nagu Emilija ette kujutas - ta ei ole kindel, kas valed, reetmine ja armastus, mis tulid tema ellu kui välk selgest taevast, aitavad kaitsta tema suurt saladust.

Kaader filmist "Emilija".
Kaader filmist "Emilija". Foto: Promo

Leedu ja Eesti ühised juubelipidustused Uue kunsti muuseumis võtab kokku 8. aprillil toimuv Pärnu päev, kui näeb veel viimast päeva disaininäitust "Leedu 100 Eesti" ning terve päeva väisavat filmimaratoni, kus linastub valik kolme kuu jooksul näidatud Eesti ja Leedu filmidest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles