Muna väärib kohta iluarsenalis

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munas sisalduvad­ rasvlahustuvad ja B-grupi vitamiinid ning tsink ja seleen aitavad ennetada kortse ja siluda iluvead.
Munas sisalduvad­ rasvlahustuvad ja B-grupi vitamiinid ning tsink ja seleen aitavad ennetada kortse ja siluda iluvead. Foto: Urmas Luik

Kodus ilutooteid valmistades ei ole mõtet midagi raisku lasta. Näiteks saab maske ja kosmeetikatooteid tehes peale muna kasutada isegi selle koori.

Ajakirja Vogue andmetel on Koreas muna ilutoodetes kasutatud­ juba ammuilma. Korealased usuvad, et see aitab neil saavutada särava, ilusa ja noorusliku naha. Elustiililehekülje Refinery29.com andmetel on Koreas­ käibel ütlus “sile nagu keedumuna”, iseloomustamaks ideaalset näonahka.

Pärnu dermatoloogi Tiina Toomsoni sõnutsi ei ole teadlased muna rasueritust vähendavat ja poore ahendavat toimet tõestanud. Kuid teades munas sisalduvate rasvlahustuvate ja B-grupi vitamiinide ning mineraalainete (tsink, seleen) hulka, võiks dermatoloogi meelest muna mõõdukas tarbimine nahale hästi mõjuda küll.

Toomson soovitab olla ettevaatlik munavalge määrimisega väga põletikulistele vistrikele või aknele, et vältida pooride ummistamist ja põletiku ägenemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles