Kolm näitlejat ja kolm auhinda

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Loogi­ tunnustati kümne aastaga tehtud näitleja­tööde eest.
Priit Loogi­ tunnustati kümne aastaga tehtud näitleja­tööde eest. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti teatri aastaauhindade galal jagus tunnustust suisa kolmele Endla näitlejale: Ago Anderson naasis NUKU teatrist Pärnusse aasta parima meeskõrvalosatäitjana, Sander Rebane Kristallkingakese ja Priit Loog Ants Lauteri nimelise auhinnaga.

“Oh jummal!” hüüatas ähmi täis Ago Anderson, kui ta saalist pingiridade vahelt lavale oli jõudnud. “Väga ootamatu käik teie poolt. Naise rolli eest saada parima meeskõrvalosa ...” takerdus näitleja kolleegide naerumühinasse ja aplausi. Ja jätkas: “Et jah, paljude meeste unistus võib olla mängida naist, aga minu unistus sai nüüd siis teoks.”

Sõnalavastuste žürii esimehe Jaak Alliku sõnutsi hääletati meeskõrvalosa auhinna saaja väljaselgitamiseks ainsana kaks korda, sest väga kõva töö oli teinud Guido Kangurgi, ent Anderson võlus kõiki kahe sooritusega. “Raske on leida vastandlikumaid rolle kui “Säärase mulgi” pruut Maie ja enda paratamatut hukku aimav traagiline kolhoosiesimees Harald Kuremeri “Kaarnakivi perenaises”,” põhjendas Allik.

Kui Andersoni nominatsioon oli juba varem avalikult välja hõigatud, siis Kristallkingakese ja Ants Lauteri nimelise auhinna saajad avalikustati vahetult tseremoonial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles