Siiri Erala: Läheb munade maalimiseks!

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Lihavõtted, munadepühad, ülestõusmispühad. Need on nüüd käes ja tähistamisest on juba igaüks osa saanud: eile oli vaba päev. Küsisime nädala­ sees oma veebiportaali lugejailt, kas nad peavad lihavõtteid oluliseks. Eitava vastusevariandi eelistamine hakkas kiiresti silma. Tulemus: kaks kolmandikku ei pea kevadpühi tähtsaks.

Kui arvestada, et ligemale 70 protsenti Eesti inimestest kas pole religioossed või ei määratle end ühegi usu järgijana, ei üllata meie gallupi tulemus. Ülestõusmispühade esimene püha (mis tänavu langeb kurioosselt naljapäevale) on aasta haripunkt eelkõige usklikele.

Märgates juba eelmise nädala lõpus oma kodupoes tunduvalt suurenenud munavalikut ja osa vahekäikudes kõrguvate õlletornide­ asendumist munakarbiehitistega, mõistsin, et munad­ on enamikule inimestest nende pühade keskpunkt. On traditsioon jahtida kauplustes valge koorega mune, krimpsutada pruunide peale nina ja lumekarva­ munadega koju jõudnud, need siis sibulakoortega ära värvida. Pruuniks. Seejärel pingutada kogu perega, et need sibulakarva munad katki lüüa ...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles