Türgis välishooaja avanud Reena Pärnat: Olen väga õnnelik, et suutsin kogu võistlust nautida

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Pärnat ja Märt Oona võitsid rahvusvahelisel vibulaskmise võistlusel Türgis segapaaride arvestuses kolmanda koha.
Reena Pärnat ja Märt Oona võitsid rahvusvahelisel vibulaskmise võistlusel Türgis segapaaride arvestuses kolmanda koha. Foto: Erakogu

Nii nagu enamik ülejäänud maailma paremikust alustas vibulaskja Reena Pärnat lõppenud nädalavahetusel Türgis Antalyas rahvusvahelisel võistlusel välishooaega.

Kvalifikatsioonis sai Pärnat 168 võistleja hulgas 629 (317+312) silmaga 16. koha. Duell-laskmisele pääses 104 paremat.

Kahes esimeses ringis alistas Pärnat vastase 6:0.

Kolmandas ringis läks pärnulanna vastamisi kvalifikatsioonis 17. asetatud Valgevene sportlase Hanna Marusavaga. Pärnat kaotas matši 2:6 ja lõpetas individuaalturniiri 17. kohaga.

Segapaaride turniiril võitis Pärnat klubikaaslase Märt Oonaga aga pronksmedali. Kvalifikatsioonis lastud tulemuste põhjal seitsmenda asetuse saanud eestlased alistasid esimeses ringis 6:0 Šveitsi.

Vibulaskjad Reena Pärnat ja Märt Oona võitsid rahvusvaheliselt võistlusel Türgis segapaaride arvestuses kolmanda koha.
Vibulaskjad Reena Pärnat ja Märt Oona võitsid rahvusvaheliselt võistlusel Türgis segapaaride arvestuses kolmanda koha. Foto: Erakogu

Teises duellis läksid nad Venemaaga seisul 4:4 ümberlaskmisele, kus iga sportlane lasi ühe noole. Pärnat ja Oona kogusid 19, venelased 17 silma.

Poolfinaalis kordus Türgi vastu sama. Seal pidid eestlased ümberlaskmisel vastastele alla vanduma, kaotades selle 16:19.

Pronksimatšis alistasid Pärnat ja Oona 5:1 Georgia konkurendid.

Märt Oona ja Reena Pärnat.
Märt Oona ja Reena Pärnat. Foto: Erakogu

„Olen üllatunud, et suutsin pärast vahepealseid raskeid aegu esimese välisvõistluse kohta nii hästi lasta,“ lausus Pärnat. Lisades, et kvalifikatsiooni teises pooles jäi päris palju varu: kord läksid nooled vasakule, kord paremale. "Ei saanud sihikut paika. Viimased kaks seeriat olid aga päris head."

Pärnati sõnutsi tuli staadionil saada hakkama mängleva tuulega: vahepeal puhus see kõvasti, mõnikord polnud seda aga üldse. Üksvahe oli vastutuul.

Pärnulanna märkis, et ennekõike keskendus ta laskmise nautimisele ega mõelnud ainiti hea tulemuse saavutamisele. „Teen, mida armastan ja mida tahan teha,“ kinnitas ta. „Olen väga õnnelik, et suutsin kogu võistlust nautida.“

Naiskonnavõistlusel langes Eesti välja esimeses ringis.

Olümpiavibu võistlusklassis sihivad sportlased välishooajal märki 70 meetrilt. Kvalifikatsioonis lastakse kaks korda läbi 36 noolega (6 x 6 noolt) harjutus.

Duellides lasevad vibulaskjad individuaalarvestuses kolme noole kaupa. Seeriavõit annab kaks punkti, viigi korral saavad mõlemad punkti. Duelli võidab sportlane, kes kogub kuus punkti.

Segapaaride turniiril laseb iga vibulaskja seerias kaks noolt. Seal käib duell viie punktini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles