Viivika Orula: Pärnu unistus valgetest kruiisilaevadest (1)

Viivika Orula
, Reiseri/Pärnu Fringe Toursi juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aasta suvi tõi esimesed ristluslaevad Pärnu sadamasse. Lähiaastatel peaks kasvama huvi selliste sihtpunktide vastu, kuhu suured ookeanilaevad ligi ei pääse.
2017. aasta suvi tõi esimesed ristluslaevad Pärnu sadamasse. Lähiaastatel peaks kasvama huvi selliste sihtpunktide vastu, kuhu suured ookeanilaevad ligi ei pääse. Foto: Urmas Luik

Märtsi algu­ses toimus Floridas Fort Lauderdale’is järjekordne esinduslik ristlus­turismi mess Seaside Cruise Global. Pärnu sadama esindus külastas seda messi juba viiendat korda ja jagas pinda Tallinna Sadama ja Soome sadamatega. Tänu Pärnu linna ettevõtlustoetusele said messi külastada ka kruiisilaevadele maapealset ekskursiooniprogrammi pakkuva Reiseri esindajad.

700 eksponendi hulgas oli nii laevaehitusfirmasid, kruiisilaevadele ventilatsioonisüsteeme, vaipu, nõusid, klavereid tarnivaid­ ettevõtteid kui sihtkohti, mis kirglikult võistlevad kruiisifirmade tähelepanu nimel, et laevad nende sadamatesse põikaksid. Delegaatide ja külaliste hulgas leidub ristlus­firmade esindajaid, aga ka tavalisi reisibüroosid, mis nopivad ekskursiooniideid ja sihtkoh­tade teavet, et siis oma grupid kokku panna ja kruiisifirmadelt kohad osta.

Maailma kruiisitööstus on justkui kinnine klubi, kuhu uustulnukal end raske sisse logida, laevade arv meredel on piiratud, kruiisifirmasid ja laevu oskab iga sihtkoha esindaja peast nimetada. Valdav osa messi ametlikest osalejatest nii väljapanekute juures kui delegaatidest nimetab oma osalemise peaeesmärgina kohtumisi juba olemasolevate partneritega. Väga­ vähesed on nimetanud sihina uute leidmist. Seda hinnatavam on, et Pärnu sadama viis aastat järjepidevat tööd Pärnu turundamisel ja sellel väga kulukal­ messil käimist on end õigustanud. Nii Kaspar Kokk kui Sander Kilk on sellesse ringi sisse saanud, neid juba teatakse ja neile astutakse ligi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles