Pere ostis unistuste kodu tagasi

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Zagovejev meenutab, kuidas musikaalne peretütar Katrin lapsena maja ees laulda armastas­.
Perekond Zagovejev meenutab, kuidas musikaalne peretütar Katrin lapsena maja ees laulda armastas­. Foto: Mailiis Ollino

Paarkümmend aastat tagasi olude sunnil müüdud kodutalu jäi perele siiski unistuste elukohaks, mida aeg-ajalt vaatamas käidi. Nüüd, tänu juhuslikult sotsiaalmeedias nähtud pildile, sai pere taas sama eluaseme omanikuks.

Lugu algas juba 30 aasta eest, kui Ilme Zagovejevale pakuti tööd kooliõpetajana. Kuna tema ja abikaasa Juri Zagovejev pidid Pärnu-Jaagupist kolima Koonga valda, pakuti neile samas kodu, kus elada. Esialgu ühepereelamut, kuid perel oli kindel plaan leida endale talumaja. “Muud aga saadaval ei olnud, kui üks vana räämas majakene metsa sees,” meenutab perenaine. “Seal ei olnud­ teed ega midagi.”

Kuna tegemist oli kunagise hobusetalliga, pidi pereisa tükk aega vaeva nägema, et muuta maja elamiskõlblikuks. Nii ehitaski ta kodu oma kätega üles ja 15. augustil 1987 kolis pere sisse. Istutati õunapuud ja marjapõõsad. Esimesed roosid olid aias koha leidnud juba pool aastat enne sissekolimist. Perre sündis aastate jooksul samas majas neli lastki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles