Noortekamp lagastab kohalikku lasteaeda

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hullematel hommikutel on Jänesselja lasteaia rühma ukse eest tulnud koristada okseloike ja mängualadelt klaasikilde.
Hullematel hommikutel on Jänesselja lasteaia rühma ukse eest tulnud koristada okseloike ja mängualadelt klaasikilde. Foto: Mailiis Ollino

Tori valla Jänesselja lasteaia personal on hädas kohalike noortega, kes käivad lasteaia territooriumil joomas ja lagastamas. Nii mõnelgi märtsihommikul avanes lasteaeda jõudes kohutav­ vaatepilt: hoovis ja terrassil vedelesid tühjad pudelid, suitsukonid ja maas olid okseloigud.

Noored on viimasel ajal pidutsenud just Poku rühma terrassil. Selle rühma õpetaja abi Liina Vainikk kirjeldas, et kalarapped, päevalilleseemne koored ja suitsukonid on tavaline prügi, mis hommikul hoovist tuleb kokku koristada. Hullematel hommikutel on tulnud ukse eest koristada okset ja mängualalt klaasikilde. “Olen lumehunnikutest katki visatud pudelikaelu välja korjanud, just katkine pool üleval,” märkis Vainikk.

Jänesselja lasteaia direktori Aina Alunurme sõnutsi ei ole niisugused lagastamised lasteaias midagi uut: probleeme on ette tulnud varemgi. Kõige enam muresid tekib kevadel ja suvel, kui ilmad soojemad ja noored õhtuti rohkem väljas. “Asi on täitsa tõsine: õpetajad on liivakastist näiteks klaasikilde leidnud. Me ei tea ju, kus siin veel midagi peidus on, juhtub kellelgi süstlaga asja olema ...” lausus Alunurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles