134 tantsust pääses edasi vaid kolm

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldne Karikas tõi Pärnu kontserdimajja rekordilise 1400 tantsijat mudilastest ja koolinoortest täiskasvanuteni.
Kuldne Karikas tõi Pärnu kontserdimajja rekordilise 1400 tantsijat mudilastest ja koolinoortest täiskasvanuteni. Foto: Lilli Tölp

Uskumatu! Need numbrid ületasid ootusi. “Püüdsime vastu võtta nii palju esinejaid, kui vähegi päeva mahtus. Ülejäänud pidid valima kas Tallinna eelvooru või käima juba varem Tartus,” tunnistas tantsufestivali Kuldne Karikas eestvedaja Krõõt Kiviste tänavuse Pärnu piirkonna osavõtu senistest kõige rohkearvulisemaks.

Üle 1400 tantsija 34 stuudiost kandis läinud nädalavahetusel Pärnu kontserdimaja laval kolmel kontserdil ette 134 tantsu, neist vaid kolm pääses mai teisel nädalavahetusel finaali Tartus. Ülejäänud õnnelikud selguvad siis, kui žüriil on kõik eelvoorud nähtud. Aasta tagasi esitati Pärnu eelvoorus 89 tantsu ja laval käis 26 stuudiot 957 tantsijaga.

Kiviste tõi äsja nähtu põhjal esile, et Pärnu paistis silma džässtantsude tugevuse poolest, jäädes meelde nüüdisaegsuse, põnevate ideede ja uudsete lahendustega. Samuti hakkas silma tantsukooli WAF Dance noormeeste ind: nende töö on tasemel ja nad naudivad selle asja tegemist. Uue hingamise ja võimsuse on saanud Saaremaal tegutsev Semiiri tantsukool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles