Galerii: lasteraamatupäeval sai kooli tulla raamatutegelasena

, Vanalinna kooli raamatukoguhoidja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, muinasjutuvestja Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval tähistasid Pärnu Vanalinna põhikooli lapsed rahvusvahelist lasteraamatupäeva.

Nagu on öelnud lasteraamatupäeva initsiaator ja rahvusvahelise noorsookirjanduse nõukogu (IBBY) looja Jella Lepman: "Oleks hea, kui võimalikult paljud lapsed loeksid ühtesid ja samu häid raamatuid, nii et neil oleks midagi ühist ja nad mõistaksid täiskasvanuna üksteist paremini." Sellest mõttest olid kantud nii päeva plaanitud Vanalinna kooli õpetajate lapsepõlve lemmikraamatute näitus kui raamatutunnid raamatukogus.

Kooli võis sel päeval tulla kostüümis ja lapsed kehastusid oma lemmikraamatu tegelasteks. Majas kohtas Pipisid, Sipsikuid, haldjaid, piraate, kurje hunte ja muid tegelasi lastele armsatest teostest.

Raamatukogutundides kuulasid lapsed katkeid õpetajate lemmikraamatutest, said teada, millised loetud raamatud on liitnud õpetajaid ja kas eri põlvkondade lastel on ühiseid lemmikuid.

Vahetundides aga oli võimalik end välja elada raamatutegelaste diskol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles