Muusikakool annab kontserdi Riine Pajusaare loomingust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdimaja. Vaade jõelt.
Kontserdimaja. Vaade jõelt. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Täna kell 18 on Pärnu kontserdimaja kammersaalis tasuta kontsert “Laul peab kõlama” Riine Pajusaare loomingust, kontserdile tuleb heliloojagi, kes osaleb hiljem väikeses juturingis.
 

Esinevad muusikakooli mudilaskoor, rütmimuusikaosakonna solistid ja ansamblid, sekka mõni klaveripala helilooja loomingust.

“Mudilaskoori ja rütmimuusikaosakonna koostöö on esmakordne, varem on esinetud koos väikeste viiuldajate orkestriga,” ütles muusikakooli direktor Karin Veissmann.

Muusikakooli mudilaskoor on tegutsenud kaks aastat ja Veissmanni jutu järgi pole eesmärk traditsiooniline koorilaul, vaid soov anda noortele instrumentalistidele koosmusitseerimise kogemus. Laulu kõrval tegeldakse palju Orffi instrumentidel mängimisega. Rütmimuusikaosakonnal täitub muusikakoolis üheksas tegevusaasta.

Kooriga teevad tööd Ene Oltre ja Karin Veissmann, rütmimuusikaosakonna ansamblit juhendab Marge Lumisalu.

Pärnu muusikakoolil on olnud kevad täis kontserte. Neid on toimunud Eliisabeti kirikus, Port Arturis, Agapes, uue kunsti muuseumis, Kunstide majas, Tervises, teistes väiksemates kontserdikohtades ja kontserdimaja saalides.

Veissmanni ütlust mööda väärib meenutamist 9. mai kontsert, mida võib pidada uue traditsiooni alguseks. Muusikakooli keelpilliorkestriga soleerisid noored keelpillimängijad vanuses 7-10 aastat ja dirigent oli Mati Uffert. Kavas oli O. Riedingi viiulikontsert h-moll ja A. Vivaldi tšellokontserdi C-duur esimene osa.

Kontserdile eelnes direktori selgituse kohaselt koolisisene konkurss. Et häid mängijaid jagus, mängiti mõlemat keelpillikontserti kaks korda.

“Eestis pole palju muusikakoole, kellel on oma keelpilliorkester. Meie noortel õppuritel on vedanud, sest nad saavad orkestriga juba varakult instrumentaalkontserte mängida,” lausus Veissmann.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles