Laura Vadam: UKM peaks arenema sisultki

Laura Vadam
, Bournemouthi kunstiülikooli üliõpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiüliõpilase arvates praeguses seisundis muuseumil tulevikus linnapildis kohta ei leidu, küll oleks vaja kunstihoonet.
Kunstiüliõpilase arvates praeguses seisundis muuseumil tulevikus linnapildis kohta ei leidu, küll oleks vaja kunstihoonet. Foto: Ants Liigus

Kultuuri ei ole mitte kunagi ­liiga palju, ka väikses linnas nagu Pärnu. Kõrgel tasemel kunsti eksponeeriv muuseum tõstab iga piirkonna väärtust. Seda aga juhul, kui kultuuriasutus on samal ajal suuteline täitma kogukonna ja linna üleüldisi huve.

Esplanaadi tänava vana muuseumihoone vajab hädasti uuenduskuuri. Noore kultuuritudengina näen arenguruumi sisuliseski materjalis. Olles elanud nii Inglismaal kui Norras, tean öelda, et traditsioonilised valgeseinamuuseumidki on sunnitud ajaga kaasas käima, säilitamaks oma kohta kogukonna huvi­orbiidil.

Norra pealinn Oslo paistab silma arvukate väikeste galeriide ja suursuguste kunstihoonetega, osates haarata nii ­turisti kui kohaliku tähelepanu. Muuseumid seovad omavahel tavakohase ja nüüdisaegse. Inglismaa on galeriide meka: igas väikseski külas tegutseb vähemalt üks muuseum. Kunst on au sees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles