Jüri Lebedev: Aeg edasi liikuda: linnal tuleb otsustada uue kunsti muuseumi saatus

Jüri Lebedev
, Pärnu linnavolikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linn peab otsustama, mis saab uue kunsti muuseumist isegi siis, kui see otsus paljudele ei pruugi meeldida.
Linn peab otsustama, mis saab uue kunsti muuseumist isegi siis, kui see otsus paljudele ei pruugi meeldida. Foto: Urmas Luik

Rahvatarkus soovitab valiku ees seisval inimesel üheksa korda mõõta ja alles seejärel lõigata. Tänapäeval nimetatakse seda terveks talupojamõistuseks ja väljendit kasutatakse agaralt kõikvõimalikes võrdlustes.

Praegu näib terve talupojamõistus elavat oma elu, eriti poliitikute seas, keelates või vähemalt takistades Pärnu linnavolikogu koalitsioonil otsuseid vastu­ võtta. Volikogu viimasel istungil esitas erakonnakaaslane Toomas Kivimägi linnavalitsusele arupärimise. Mis saab paljukannatanud uue kunsti muuseumist? Tumedaid värve lisamata tuleb tunnistada, et 2018. aasta jääb muuseumile ehk viimaseks.

Hoone omanik nõuab muuseumilt renti, muuseumil ja Mark Soosaarel üüri tasumiseks raha ei ole. Samal ajal on linnavalitsus juba aastaid mõõtnud probleemi nii pikku- kui laiu­pidi, risti ja rästi, ülevalt ja alt, kasutades eri mõõdulinte ja mõõt­ühikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles