Ajujahi võidu nimel alustab võistlust 100 äriideed

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Ajujahi” saatejuht Kristo Elias.
”Ajujahi” saatejuht Kristo Elias. Foto: Ajujaht/etv

Eesti suurimale äriideede konkursile Ajujaht saadeti Pärnumaalt sel aastal 16 mõtet.

Enamik ideid tuli Tallinnast ja Harjumaalt, vastavalt 175 ja 54. Tartumaalt esitati 54, Lääne-Virumaalt kaheksa, Viljandimaalt ja Võrumaalt kuus, Ida-Virumaalt viis, Jõgeva- ja Valgamaalt neli, Põlvamaalt kolm, Lääne- ja Saaremaalt kaks ning Järva- ja Raplamaalt üks mõte.

Esitatutest 99 pärineb info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, 48 tööstuse ja disaini, 23 turismi- ja teenusmajanduse, 34 sotsiaalse ettevõtluse, 22 tervise ja biomeditsiini, 17 loomemajanduse ning 30 energeetika ja keskkonna valdkonnast. 68 ideed liigitati muu kategooria alla.

Algava hooaja esimene saade "Ajujaht" on ETV eetris homme õhtul. Telesaates alustavad võistlust võidu nimel 100 äriideed, mille valis välja ekspertidest koosnev žürii kõikide konkursil esitatud mõtete seast. Esimestes saadetes esitlevad 100 meeskonda oma äriideed žüriile, kes valib välja 30 tugevamat.

"Uut hooaega iseloomustab kõige enam heade ideede rohkus ja asjalikkus," kiitis saate produtsent Hannela Lippus. "Ideed on hästi läbi mõeldud ja kannavad endas praktilist väärtust. Konkursi üldine tase kasvab iga hooajaga ning see teeb iga saate põnevaks ja pingeliseks."

"Paljude tiimide puhul on arengut näha igal sammul ja mitu meeskonda, kes esmapilgul ei tundugi tugevad, võivad üllatada ja tõestada vastupidist," arvas saatejuht Kristo Elias.

Konkursi tänavune võitja selgub 24. mai otsesaates. Tiimide vahel läheb jagamisele 75 000 euro suurune auhinnafond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles