Greip käis Vaasas koorifestivalil

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Greip Vaasa koorifestivalil.
Ansambel Greip Vaasa koorifestivalil. Foto: Raimo Vahtera

Pärnu a cappella ansambel Greip käis sõpruslinna Vaasa 19. koorifestivalil, kus oli koore ja ansambleid nii Venemaalt kui Ameerikast.
 

“Vaasa minekut ootasime juba ammu. See on ilus linn ja seal on hea publik,” ütles Greibi solist Fred Rõigas, kelle eredaim mälestus eelmisest Vaasa reisist oli kontsert Vaasa kirikus. See oli 2008. aastal, kui Eesti Vabariik tähistas 90 aasta juubelit sündmusega “Eesti tuleb külla” ja Greip oli selleks ajaks tegutsenud vaid kaks aastat.

Greibi repertuaar on mitmekülgne ja Vaasas esitas ansambel palju uusi laule. Et tegemist oli koorifestivaliga, oli publik asjatundlik, kellele on Rõigase ütlust mööda alati hea esineda.

Pärnu-Vaasa sõprusliini kauase eestvedaja Raimo Vahtera ütlust mööda oli seekordse festivali avakontsert Vaasa raekojas kõige parem, kuid omamoodi huvitav oli kindlasti kontsert Vaasa vanglaski.

Vokaalansambel Greip on tegutsenud 2006. aasta jaanuarist. Selle aja jooksul on nad esinenud mitmetel festivalidel, suurüritustel ning võitnud konkursse.
 
Ansamblisse kuuluvad Karin Leetsar (sopran), Mari Holm (alt), Fred Rõigas (tenor), Rauno Muttik (beatbox, bass), Reimo Kiisk (bass).
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles