Raeküla kool õppis evakueeruma

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjeõppus Raeküla koolis.
Tuletõrjeõppus Raeküla koolis. Foto: Guido Lemvald

Pärnu Raeküla koolis katkestas automaatne tulekahjusignalisatsioon reedel teise tunni ajal usina õppetöö ja algas iga-aastane evakuatsiooniõppus.
 

Teise korruse fuajee oli paksu suitsu täis. “Legendi järgi sai tulekahju alguse just sealt: lühise tõttu oli süttinud lae all seinal olev elektrijuhtmestik ja sealt liikus tuli edasi piltidele seinal,” kirjeldas kooli haldusjuht Pille Paulberg.
 
Haldusjuhi jutu järgi suundusid õpilased õpetajate juhendamisel klassiti rahulikult kabinettidest välja ja varuväljapääse kasutades kooliõue. “Et ühe klassi õpilastel ja kahel õpetajal ei olnud võimalik klassidest väljuda, sest just nende klassiruumide uste taga sai nn tulekahju alguse, jäid nemad klassidesse ja teavitasid sellest telefoni teel juhtkonda,” rääkis ta.

Evakueerumise lõppajaks fikseeriti 9.53. Paulberg sõnul kiitsid õppusel abiks olnud Lääne-Eesti päästekeskuse ennetusbüroo töötajad õpilasi ja õpetajaid kiire ja õige tegutsemise eest ning lubasid lähiajal anda õppusele kirjaliku hinnangu.

“Evakuatsiooniõppus toimub küll igal õppeaastal, kuid sellel õppusel nägime esimest korda korvtõstukit, mis oleks vajadusel õpilased ja õpetajad teise korruse klassiruumidest päästnud,” lausus Paulberg ja avaldas lootust, et tuletõrjeautod ja tõstuk Raeküla elanikke ära ei hirmutanud.

“Tegu oli tõesti õnneks ainult õppusega. Ja kui ei harjuta, kipuvad lihtsamadki tõed tulekahju korral meelest minema,” lisas haldusjuht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles