Galerii: mudilased lustisid koos mutionuga spordihallis

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus spordihallis Pärnu lasteaedade erirühmade laste sportlik mängupäev „Mutionu pidu”, kus samuti osalesid Sindi lasteaia erirühma lapsed ja Pärnu toimetulekukooli nooremad õpilased.

„Kuna mutionu magas Eesti Vabariigi 100. aastapäeval sügavat talveund, tahtis temagi ärganuna uhket paraadi. Seepärast kutsus ta kokku oma suured ja väikesed sõbrad,” selgitas Pärnu Mai lasteaia meelepuudega laste rühma eripedagoog Kristi Virula. „Peale laste olid külla tulnud Põder, Orav, Jänes, Siil, Rebane, Karu, Vares, Harakas ja Öökull.”

Tunni aja jooksul said lapsed lustida kümnes tegevuspaigas. Nii tuli neil mutikäikudes roomata, jänese siksakke hüpata, aidata karul meetünne veeretada, oraval palle korvi lennutada, rebasel üle raba hiilida, siilil lehehunnikus korda luua, varesel suppi keeta aidata või harakal mune pessa kanda. Samuti said nad tutvuda põdra maja ja öökulli nuputamismängudega.

Peo lõpus said osalejad tunnistuse, paki kurejooki ja šokolaadi.

„Lapsed olid rõõmsad ja rahulolevad ning innuga jääme järgmise aasta suursündmust ootama,” rääkis Virula.

Samuti märkis Virula, et aasta-aastalt on kasvanud lastevanemate hulk, kes oma lastele tribüünilt kaasa elavad.

Pärnu linna lasteaedades on sadakond erivajadusega last, kes on väärt osalema ühel vahval sportlikul mängupäeval. Nii organiseerisid linna lasteaiaõpetajate ühendused Eriõpetus ja Tervisedendus juba kaheksandat aastat neile sportliku mängupeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles