Probleem pole tasuta sõit, vaid teede sõidetavus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussid. Foto on illustreeriv.
Bussid. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) pakutud memorandumi põhimõtte ühtse ja õiglase ühistranspordi sõidutasu kohta on maakonna omavalitsused heaks kiitnud, kuid teemat tahetakse arutada volikogudes. PÜTKi juhataja Andrus Kärpuk on optimistlik ja loodab, et kuu keskpaigaks on selge, kes lõplikult memorandumiga kaasa tulevad.

“Otsustasime täna (eile, toim), et mõne põhimõtte peavad omavalitsused isekeskis kokku leppima, ja sellest räägitakse esmaspäeval,” ütles Kärpuk.

Omavalitsuste soov on, et ühtse piletisüsteemiga kaasataks valdade korraldatavad bussiliinid, mis enamasti on õpilasveoks, ühtsesse liinivõrku, et nendegagi tegeleks PÜTK.

“Maaomavalitsused ütlesid, et probleem pole tasuta sõit, vaid bussiliiklusega kaetud teede sõidetavus,” avaldas Kärpuk. “Teed lausa karjuvad raha järele. See näitab, et kui on valida, kuhu riigi raha panna, pole tasuta ühistransport kõige pakilisem. Tervitatavad on õiglane hind ja soodustused, et sõidukulud alla viia. Ülejäänud raha võiks suunata maateede remonti.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles