Linn otsib uue kunsti muuseumile muid ruume (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kunsti muuseumile ja teistele galeriidele luuakse tulevikus ekspositsioonivõimalused linnale kuuluvas kunstihoones.
Uue kunsti muuseumile ja teistele galeriidele luuakse tulevikus ekspositsioonivõimalused linnale kuuluvas kunstihoones. Foto: Ardi Truija

Olukorras, kus Novira Capital OÜ nõuab uue kunsti muuseumilt 15. aprilliks Esplanaadi 10st lahkumist või vastasel korral igas kuus 20 000 euro suuruse üüri maksmist, üritavad Pärnu linnajuhid leida ja pakkuda muuseumi ruumiprobleemidele lahendusi. Sealhulgas pole välistatud näitusepinnad mujal. Pikemas perspektiivis aga veeretab linnapea mõtet ehitada Pärnu südalinna uue kunstihoone.

Uue kunsti muuseumi ja linnavõimu esindajate eilne kohtumine päädis kokkuleppega, et raad teeb päringu vabaturule muuseumipinna rendiks. Linnapea Romek Kosenkranius kinnitas veel, et maksumaksja raha eest Esplanaadi 10 ostma ei hakata. “Paneme kokku päringu, kui palju on vaja näituse­saale ja kõrvalruume. Pakkuda võib ka Esplanaadi 10 omanik, aga sel juhul tuleb arvestada vabaturu hindadega. Ühtlasi oleme valmis läbi rää­kima Esplanaadi 10st väljumise aja­pikenduse üle,” ütles Kosenkranius.

Uue kunsti muuseumi pealik Mark Soosaar ütles, et nad koostavad praegu tingimusi, milliseid ruume läheb muuseumil tarvis. “Vastust on vaja ­õige ruttu,” nentis Soosaar napilt. Soosaare arvates oleks kunstihoone võib-olla ­õigem ehitada Valgeranda, mis on samuti Pärnu linn, kuid kindlasti mitte kuhugi kesklinna ristmikule.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles