Galerii: Rüütli platsi ehitus kulgeb plaanipäraselt

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnavalitsuse teatel läheb Pärnu Rüütli platsile uue ilme andmine plaanikohaselt ja jaanipäevaks on väljak valmis.

Linnavalitsuse pressiesindaja Gerli Kõivu sõnutsi kulgevad ehitustööd plaanipäraselt ja ehitusprotsessile ei ole mingeid etteheiteid.

Kesklinnas Rüütli platsil ja selle ümbruses algasid 21. märtsil rekonstrueerimistööd, mis peaksid lõppema 18. juunil.

Väljaku ümberehitus algas uuringute ja ettevalmistustöödega. Uue ilme saavad Rüütli plats, sellega külgnev Rüütli tänav kuni vastasmajadeni ja Aia tänav Rüütli ja ringristmiku vahel. Aia tänavalt kaob üks sõidutee ridu, laiendatakse jalakäijate ala, uuendatakse tänavakatet, valgustust, õuemööblit ja haljastust.

Purskkaevu väljanägemine ei muutu. Rüütli plats kaetakse hallide graniitplaatidega, seda ümbritsevad platsiga samal tasapinnal kõnniteelõigud hallide betoonkividega. Paigaldatakse 29 istepinki, 20 rattahoiukohta, 41 tänavavalgustusposti, lillekastid ja kuusejalg.

Rüütli plats peaks saama uue ilme Võidupühaks.
Rüütli plats peaks saama uue ilme Võidupühaks. Foto: KAMP Arhitektid.

Ringi ja Aia vahelisel Rüütli tänava lõigul piiratakse autoliiklust. Linnavalitsuse liiklusspetsialisti Toomas Tammela sõnutsi pannakse tänava mõlemasse otsa tõkispostid, mis sõltuvalt aastaajast ja platsil toimuvatest üritustest kas tõstetakse üles või lastakse alla. "Talvel peaks sealt autoga sõita saama, suvel pole kindel," lausus Tammela.

Rüütli ja Ringi tänaval võib tulevikus parkida tänavaga paralleelselt. Aia tänava kesklinnapoolsel küljel lõpetatakse parkimine. "Parkimiskohti on Rüütli tänava lõpus ja Vanapargi tänaval," ütles planeerimisosakonna juhataja Kaido Koppel.

Linnavalitsus valis Rüütli platsi ja selle ümbruse uuendajaks YIT Infra Eesti ASi, millega sõlmiti 1,3 miljoni eurone leping. Riigihankel esitas pakkumuse neli ehitusettevõtjat, YIT Infra Eesti oma oli kõige odavam.

Ehitustööde tellija ja arendaja on Pärnu linnavalitsus. Arhitektuurse osa on koostanud KAMP Arhitektid OÜ, Rüütli platsi teedeehitusliku osa, veevarustuse ja kanalisatsiooni, elektri-, side- ja välisvalgustuse osa K-Projekt AS, haljastuse Inomatic OÜ ja väikevormide konstruktiivse osa Pikoprojekt OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles