Omaaegne peanäitejuht peab Endla teatri ajalugu tutvustava loengu

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Endla teatrihoone.
Vana Endla teatrihoone. Foto: Olaf Esna erakogu

Tuleval neljapäeval tuleb Pärnu muuseumis sarja "Pärnu ja Pärnumaa ajaloo uurimisest" loeng. Seekord meenutab teatrimaja tegemisi Endla teatri kunagine lavastaja ja peanäitejuht Ingo Normet.

Normeti sõnutsi sai Eesti Vabariigist veidi vanem teater jõudu sellest, et mängiti emakeeles. "Eesti teatri üürike ajalugu mäletab veel hästi perioode, mil eesti keeles mängimist loeti patuks. Ettekantud sõna peeti suuremaks patuks kui kirjutatud sõna. Tsensorite ja muude ametimeeste käitumine oleks võinud olla naljakas, kuid mõjus absurdse ja alandavana," rääkis Normet.

Muuseum korraldab loenguõhtuid Pärnu ja Pärnumaa õpetajatele ja ülejäänud ajaloohuvilistele. Loengud kätkevad endas piirkonna ajaloo tutvustamist ja identiteedi kinnistamist.

Eesmärk on paikkonna ajaloolist kultuurilugu ja muuseumi töövaldkondi tutvustada ning pakkuda täienduskoolitust piirkonna kooliõpetajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles